Bild: BBCGoodFood
Här om dagen provade jag ett nytt recept som jag fastnat för i senaste Laga Lätt. Pasta Puttanesca. Oj så gott det var!! Vi åt den smakrika tomatsåsen tillsammans med färsk spenatpasta och toppade med massor av färskriven parmesan. Mums! Det var en annorlunda twist på vår annars vanliga pasta med tomatsås vi brukar göra här hemma. Receptet kommer här så att även ni kan njuta av denna, kanske aningens vuxna, tomatsås.
…………………………………………………………………………………………………………….
Pasta Puttanesca, 4 portioner
3 vitlöksklyftor
1/2 dl kapris
2 burkar krossade tomater
olivolja
5 ansjovisfiléer
En burk goda kalamataoliver
500g färsk pasta
Parmesanost på bit
Finhacka vitlöken och ansjovisfiléerna. Fräs dem i några matskedar olivolja och tillsätt sedan de krossade tomaterna, kaprisen och oliverna. Salta, peppra rejält och tillsätt en gnutta socker. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Koka pastan enliga anvisningarna och blanda sedan med tomatsåsen. Lägg upp och toppa med riven parmesanost. Njut!
…………………………………………………………………………………………………………….
Trevlig måndag!

6 Comments

  • Ser riktigt smaskens ut! tack för tipset! 🙂 imellanåt fastnar man verkligen i att göra samma mat alltid.. vi har nu försökt oss på att skriva matlistor och letat gi-inspirerade recept för att förhoppningsvis bli lite piggare.. haha.. vi får väl se om de funkar! eller om solen kanske kan komma någon gång så att man blir pigg av den istället 🙂 Ha en bra dag och hoppas du mår bättre nu! Kram!

Kommentering är stängd.