Ibland får jag sådana enorma cravings efter en speciell maträtt eller som i detta fall en efterrätt. De senaste veckorna har jag varit galet sugen på passionsfrukt och speciellt på denna passionsfruktfromage. När vi veckohandlade igår var det extrapris på just passionsfrukter och då kunde jag inte hålla mig. Jag tror att jag delat med mig av detta recept tidigare men det tål att upprepas. Så enkelt och så gott!
PASSIONSFRUKTFROMAGE, 4 PORT
5-6 st passionsfrukter
2 st gelatinblad
2 st ägg
4 msk socker
1.5 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min, skrapa ur innehållet ur passionsfrukterna i en panna och värm det något. Smält ner gelatinet i passionsfrukten och rör om så att det fördelas ordentligt. Dela på ägget och vispa vitan till ett hårt skum i en skål, vispa gulan tillsammans med sockret pösigt i en annan och i en tredje skål vispas grädden. Se till att passionsröran har svalnat och blanda den med ägg- och sockersmeten. Rör sedan försiktigt i grädden och vänd till sist ner äggviteskummet. Portionera ut i vackra glas eller skålar och låt stå kallt ett tag innan servering. Njut!
HAPPY TUESDAY!
My latest craving is passion fruit and especially passion fruit fromage. Yum!
Mums fillibaba, det där ser ut och låter gott! Ska prova så snart jag får chansen. Just passionsfrukt tillhör även en av mina stora cravings just nu. Jag blandar det i fruktsallader för glatta livet 🙂
Kram.
Åh det ser helt fantastiskt gott ut kram
Hi hi!! Vad kul du hittade mig…igen..
Jodå, jag har smugit in här och tittat. Minns inte om jag hört av mig innan ; )
Men du det där ser mycket gott ut. Jag har med en stor passion för passioner så det måste jag bara testa det här.
♥
Älskar snygga desserter. När de dessutom verkar galet goda, då är steget inte långt från baka/äta/njuta. Precis vad jag behövde – ett uppslag för helgen meny. Kanske rent av måste provlaga/smaka redan innan helgen…
jag avgudar passionsfrukt. så syrligt och friskt men sött på samma gång.
din dessert måste bara provas. tack för tips.
o hallå, ska du säga. inspireras till tusen av dig i varje inlägg :). men tack snälla.
ha en fin dag/kväll maria/jennifer
Ibland måste man få falla för sina cravings och detta ser fantastiskt gott ut! I have got to try it! Tror du det funkar bra att strunta i gelatinbladen eller är smeten mycket lös?
Hoppas du har en fin kväll!
Kram Johanna
Åååh, så gott det ser ut!! Var jag lite sötsugen innan jag läste ditt inlägg så är jag galet sötsugen nu 🙂
Hoppas du haft en fin dag!
Kramar Bella
ÄLSKAR passionsfrukt!! Men då jag håller mig från sötsaker nu stoppar jag det i nyttiga smoothien istället:)
Tack snälla du för tipset på receptet, ska spana in det noggrannare när jag inte är så trött, men det lät verkligen möööms!
Kramar till dig!
Mums- men jag föll mer för fatet/tallriken- vart är den ifrån? Kram Johanna
Vilket spännande recept!
Ha en fin onsdag
ska ha folk på middag på fredag, e trerätters: ) och sökte just efte en efterrätt..: ) perfekt!! tack så mykt Kram /Gabriella
Mums så gott det ser ut! Och vilka fina bilder 🙂 🙂 Kramar Emilia
Nu kanske jag är förvirrad men tror inte jag har hittat hit förut och vad otroligt glad jag blev att göra det!! Precis hur fint som helst!! Älskar hela bloggens upplägg, din stil & fotot. Skriver väldigt gärna om dig och lånar lite bilder om du är ok med det? Tack för inspirationen! Anna xx
Nu är den gjord och uppäten. Mums! 🙂
Kram.
Åhhh, smarrigt värre! Gjorde semi freddo Igpr och nu blev jag ännu mer sugen på glass, sorbé , fromage och annat gott! Underbart, tack söta du för tipset!!
Tack för receptet =) Kommer göras en lördag då jag är i mål med viktminskningen =)
// Catarina