Igår bakade jag fröknäcke för första gången och jag måste säga att det blev en riktig höjdare! Till och med J tyckte om dem så efter att ett litet paket åkt iväg till mamma och O på gården så är dom nu slut. Därför passade jag på att göra en dubbel omgång som nu står i ugnen och gräddas. Det är barnsligt enkelt men tar lite tid eftersom brödet ska bli helt torrt. När vi storhandlade igår passade vi på att unna oss en riktigt god lagrad chevrette som passar utmärkt med lite smör på dessa goda små kex. Jag tror förövrigt att fröknäcket passar lysande till all ost.
Jag använde mig enbart av ekologiska ingredienser och det skulle jag rekommendera er att göra också. Sen är det helt okej att variera receptet med andra frö eller kärnor efter det man har hemma. Dock lärde jag mig att psylliumkrosset inte är att leka med när det gäller doseringen. Jag tog mer vilket resulterade i en hård deg som jag fick späda ut med vatten.
FRÖKNÄCKE.
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl skalade sesamfrön
1/2 dl svarta sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1 1/2 msk krossad psyllium
3 1/2 dl vatten
2 msk raw kokosolja
Ett par nypor havssalt
Smält kokosoljan (som är fast i rumstemperatur), häll på hett vatten och koka upp. Blanda övriga ingredienser i en bunke, slå över vatten- och oljeblandningen, rör om noga och låt svälla några minuter. Bred/tryck sedan ut i ett tunt lager på en plåt och grädda till en börjar i 50 minuter i 150 grader. Ta sedan ut plåten och skär rutor i önskad storlek, sänk temperaturen till 50 grader och grädda tills brödet är helt torrt ca 2-3 timmar.
NJUT!
Det ser ju jättegott ut, och helt glutenfritt också, det är ju perfekt! Det måste jag prova att göra någon gång!
Det såg mycket gott ut !
Tack för receptet. 🙂
Men har du varit så duktig och bakat dem? såna köper bara jag- latmask som jag är;) kram
Ojojoj, ser superproffsigt ut. Om jag bara lyckas uttala den phyllisen kanske jag kan lyckas, har ingen aning vilken hylla i affären jag ska börja leta. Kanske bland frön och sånt…?
Ser fantastiskt goda ut!!! Det måste testas, undrar som Anna, var hittar man phyllisen 😉
Står i ugnen här:) Fast ett litet annorlunda recept:)
KRAM VACKRA DU!
Krossat psylliumfrö hittar man i den glutenfria hyllan och det heter bara psyllium. Det finns även hela psylliumkärnor som man brukar hitta i fröhyllan. Men använd krosset för det är det som binder vätskan i smeten och gör den till en deg. Det finns även en produkt som heter fiberhusk som är i princip samma sak, dock tror jag att den är lite dyrare. Lycka till! 🙂
GOTT! Och vilka fina bilder du tar, kan inte du tipsa mig om kamera? 🙂 måste köpa en nu ändå.. Kram Pernilla
Ååå vad dom ser goda ut!!! Dessa måste jag absolut prova. Känns lite Saltå Kvarn över dem.
Ha en finfin kväll!
Kram!
Ååh, dem ser ju jättegoda ut!! Tack för receptet!
Hoppas du haft en bra start på veckan!
Kramar Bella
Blir alltid så glad när jag läser att du använder dig av ekologiska råvaror..happy! 🙂 Jättefina bilder, som vanligt, vill bara krypa in i bilden! <3 Kram fina du
Lovely. I love your pinterest, too! I have got to get started on Pinterest some day soon.
Nice to 'meet' you.
Leigha
Läckert! Gillar dina bilde roch det ser kurgott ut! Mums!
fånga solens strålar idag! 😉
Looks yummi 🙂 Dessutom bra att ha något nyttigt att knapra på i skolan! Detta ska jag testa. Hoppas du har en fin dag!
Kram Johanna
Mmm va gott det ser ut, det ska jag testa!
Åh så gott det ser ut, tack för recept kram
Måste fråga var man kan hitta raw kokosolja någonstans? Kan inte minnas att jag har sett det någonstans i affären.
Den jag har kommer från Renée Voltaire (http://www.reneevoltaire.se/produkter/?product=212&e=l). Just den finns på lite olika ställen, jag köpte min på coop. Jag tror att raw kokosolja är samma sak som den som är extra virgin, dvs att den är kallpressad och därför har kvar vitaminer och andra nyttigheter. Kung markatta har också en variant av kokosoljan och du kan även hitta ytterligare en variant på hälsokostbutiker.
Hoppas det var till hjälp!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tack så mycket, ska hålla utkik när jag kommer till coop nästa gång. Och tack för en otroligt fin blogg som jag har följt ett bra tag nu utan att ha lämnat något avtryck tidigare 🙂
Låter jättegott. Åt ett fasligt gott fröknäcke på Le Rouge och har nu ett litet "dille" på fröknäcke…