Jo jag vet att det här lilla stenugnsbageriet fått mycke uppmärksamhet i bloggvärlden men jag måste säga att det är med all rätt. Förutom att det är sådär oemotståndligt charmigt som bara ett kalkstenshus på Gotland kan bli så är bullarna och bröden sagolika. Johan jämförde bullarna med den bästa glassen han ätit och om ni bara visste hur mycket den mannen älskar glass så skulle ni förstå det storslagna i dom. Favoriten var sockerkringlan, den var fantastisk. FANTASTISK! Under våra fem dagar på ön gjorde vi två besök där och jag kan lova att har man en gång ätit en riktig kanelbulle på surdeg som bakats i en stenugn är tanken på att sätta tänderna i en torr, industribulle från pressbyrån eller ICA otänkbar. Om ni är på Gotland, missa inte denna pärla!
Och vill man förkovra sig lite mer i bröd och kärleken till hantverket så tycker jag att ni ska lyssna på Sébastien Boudet’s sommarprogram i P1. En bagare med passion till riktiga råvaror utan tillsatser som även driver en blogg, Brödpassion. Läsvärd!