Vi har fått skörda en hel del på kolonilotten de senaste veckorna. Vi har tagit upp en massa potatis, morötter och rödbetor. Skördat tomater, gurkor och ärtskidor men det vi fått allra mest av är zucchini. Det har vi snart haft i var enda maträtt känns det som. Zucchinipasta, ratatouille, paj, stekta, grillade, ja listan kan göras lång. En av höjdarrecepten som dessutom är vegetariskt och busenkelt att göra är gazpachio. Man tager vad man haver men framförallt tomater, gurka, zucchini, lök och vitkök. hackar upp allt i grova bitar, in i en skål och mixa med stavmixern. Sen hällar man i lite olja, salt, peppar och späder med vatten tills man får önskad konsistens. Klart! Vill man ha den lite ljummen så värmer man den annars går den utmärkt att äta kall men ett gott bröd till. Det, mina vänner, är snabbmat!
Hej
Din blogg är en trevlig ny bekantskap så jag har länkat till den! Kul också att se hur den utvecklats från 2008.
Hälsningar
Susanne
Låter och ser otroligt gott ut! När man smakat egenodlade tomater vill man nästan inte äta köpta längre. 😉 Zucchini är en av mina favoritgrönsaker…brukar göra en jättenkel och god gratäng samt biffar.
Kram Karin
Gott det både låter och ser ut. Soppa är aldrig fel, speciellt inte den här årstiden 🙂