Jag har skrivit om det förr men det tåls att skriva om igen. Pasta med tomatsås. Bästa maten! Den här gången gjorde jag ungefär så här;
Ta ett gäng körsbärstomater, halvera och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja salt och peppar. Baka i ugnen på 175 grader i ca 40 min. Fräs hackad vitlök och persilja (stjälkarna – spara bladen till slutet) i olivolja. Häll på en burk med hela tomater, en nypa socker och någon matsked fin balsamvinäger. Salta och peppra. Låt puttra i minst 30 minuter (gärna längre) tills den mesta vätskan kokat bort så smakerna koncentreras. Hacka och vänd ner persiljebladen i tomatsåsen. Ta ett paket färsk pasta och koka enligt anvisningen. Vänd ner pastan i tomatsåsen, ta med lite pastavatten och rör om. Vänd ner de ugnsrostade tomaterna. Lägg upp på tallrikar, lägg på en rumstempererad buffelmozzarella direkt på den varma pastan, strö över hackad persilja, ordentligt med chiliflakes och ev några droppar olivolja.
Passar lika bra till vardags som med ett glas rött till helgen! Njut!
Alltså. Pasta. Det är så rackarns gott, och detta låter ljuvligt! Ska definitivt göra till veckan 😀
Ja, jag håller med! Älskar pasta! Hoppas på en resa till Italien i sommar 😉 Kram
Gud så gott! Jag tycker alltid det är svårt att få till en bra ”kul” smak på tomatsås. Meeen, så brukar jag fuska och inte köra färska tomater i ugnen heller. Får skärpa mig där helt enkelt!
Ja, man får ta i med kryddningen. Bästa knepet är att balansera upp syran i tomaterna med honung eller en bra balsamvinäger. Och vitlök, massa vitlök! En favorit är också kapris och oliver. Typ pasta puttanesca. Vansinnigt gott. Tack för din kommentar! <3
Alltså! Tack för tipset. Ser helt underbart gott ut ju!
Varsågod! Det blev faktiskt himla gott. Men jag är ju svag för pasta med tomatsås, som sagt. 😉