Pall – hur du klär om en stegpall

Gästinlägg av Therese som driver Studio Plåthuset.

Namn: Therese Vikman
Familj: Min man John och sonen Harry 3 år
Bor: På landsbygden, i Hörsne på Gotland
Bakgrund: Designer som de senaste 10 åren arbetat inom modebranchen
Gör: Driver sedan årsskiftet Studio Plåthuset, där jag arbetar som frilansdesigner och kreatör samt driver en liten gårdsbutik med design och vintage.
Intressen: Alla typer av kreativa projekt, som trädgård, matlagning, textil, design, återbruk och loppis.

1

Sommaren är loppisarnas högtid! Och jag älskar verkligen att gå på loppis. Men det kan vara lätt att komma hem med sådant man inte behöver, så jag brukar ha en lista i telefonen med saker som jag letar efter. Vi har länge funderat på vad vi ska för typ av sittplatser vid bänkskivan i köket. Barstolar är inte riktigt min favorit och eftersom jag samtidigt är ganska praktiskt lagd, så när jag sprang på dessa så kunde jag slå två flugor i en smäll. AWAB-pallarna blir en snygg sittplats men är även praktiska att klättra på när man ska upp i högskåpen.

2

När jag hittade dem på loppis så var de klädda orginalytorna väldigt slitna. Jag ville ha ett snyggt och praktiskt material som åldras med värdighet. Så när jag rensade garderoben kom jag på idén att klä dem med skinn från en gammal sliten skinnjacka.

3

4

Så här gjorde jag:

  1. Ta bort den gamla klädseln och skrapa bort eventuella limrester.
  2. Gör pappersmallar för sits och trappsteg. Jag la ett papper ovanpå och ritade av kanten/utfasningen. Klipp sedan försiktigt ut mallarna för bra passform.
  3. Syna skinnet och välj de partier du vill använda. Jag valde att använde en bit med söm på sitsen som snygg detalj. Rita sedan av mallen på skinnet och klipp ut bitarna.
  4. Limma fast skinnet med kontaktlim. Var noggrann och hjälp till att strecha och styra bitarna under torkning, så de inte glider iväg och hamnar snett.

Nu är pallarna klara att användas! Och skinnet kommer bara att bli finare med tiden, ju mer det slits och patineras.

5
6
7
Ha en fin loppissommar!

DIY – 24 upcycling tips 

Pressa blommor 

Fler gästinlägg

Written By
More from Gästbloggare

3 nybörjartips för att slöjda en skinkpinne.

Jögge Sundqvist ger sina 3 tips för nybörjaren att slöjda en egen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *