Semestertips STF Kolarbyn/Eco-Lodge

Är du sugen på att checka ut på semestern? På riktigt? På Sveriges mest primitiva vandrarhem finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Du somnar gott framför den sprakande eldstaden och vaknar till fågelsång. Tystnad, vildmark och spännande skogsupplevelser bara ett par timmar från storstadens myller.

kolbyn1

Vandrarhemmet är en samling kolarkojor mitt i granskogen. Här finns tolv kolarkojor med två britsar för fårskinnsfällar och sovsäckar. Alla kolarkojor har vedeldad kamin och du hugger själv din egen ved och kan plocka blåbär direkt på taket.

kolbyn3

I området finns goda möjligheter för friluftsliv och fina fiskesjöar (kontakta STF för info om fiskekort), grillplatser och härliga vandringsleder. Vandrarhemmet är en miljöanpassad logianläggning byggd av naturmaterial. En del av intäkterna som kommer in till STF Kolarbyn går direkt till bevarande av natur- och kulturvärden i form av olika projekt. Ett besök på vandrarhemmet blir en spännande och mysig naturupplevelse för både stora och små.

kolbyn

kolbyn2

Läs mer om STF Kolarbyn/Eco-Lodge här.

Fler semestertips: 

Minisemester i det gröna Köpenhamn  

Sommarhäng i Steninge, Halland

Semestra i ett trädhus 

En gömd park i San Sebastian 

Loppistips i Bohuslän

More from The waves we make

HANDENS VERK

Årets sommarutställning Handens verk på Ottilia Adelborgmuseet är en hyllning till handburen kunskap och...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *