Lämna inget skräp efter dig. Naturkompainet och Håll Sverige Rent har tagit fram en skräppåse för dig att bära med dig.

Fjällvandring i sommar? Ut med båten? Bada från solvarma klippor? Vad du än gör – lämna inget skräp efter dig.

hallsverigerent

Nedskräpningen i vår natur är ett stort problem, och det ökar varje år. Tillsammans med Håll Sverige Rent uppmanar Naturkompaniet dig som är i naturen att inte lämna något efter dig, utom möjligen dina egna fotavtryck.  Du kan hämta påsen i Naturkompaniet butiker, och påsen är helt gratis.  När du fyllt den med skräp du hittat i skogen, på vandringsleden eller på det nära äventyret hemma, går det bra att tvätta påsen och sedan använda den som packpåse under ditt nästa äventyr.

skrappase

Tanken är att du alltid ska ha med dig skräppåsen – vare sig du ska ut på längre äventyr eller bara ner till badstranden. Självklart kan du använda vilken påse som helst. Det viktigaste är att skräpet inte hamnar i naturen.

More from The waves we make

3 tips for a sustainable wardrobe (TV) by Ann-Sofie Bergort

  The waves we make invites people to give their 3 best...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *