Skörd, ett boktips

En perfekt bok att använda när du skördat mycket av en grönsak och vill ha tips på att tillaga dem på ett nytt sätt. I boken “Skörd”  presenteras varje grönsak med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.

De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer – kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.

Recepten i boken Skörd är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.

More from The waves we make

8 tips till dig som vill börja safta

Petter Bergström är landskapsarkitekten med brinnande intresse för ätliga växter, och som...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *