Layered x Linda Ring

Layered x Linda Ring har släppt en kollektion av handgjorda filtar som förenar vävningens hantverk med konsten att baka bröd.

LAYERED, ett svenskt designvarumärke som kombinerar ett starkt nutida formspråk med gediget hantverk och hållbara material, presenterar ett samarbete med konstnären Linda Ring. Tillsammans har de skapat en exklusiv kollektion av handgjorda filtar med den gemensamma visionen om att förhöja vardagliga ting till vackra objekt. Och att låta saker ta sin tid.

Samarbetet med LAYERED reflekterar över det fundamentala och förgängliga i bröd som hantverk – att skapa dessa illustrationer som sedan konsumeras och därmed försvinner. Det är något väldigt vackert i det. Jag lockades dock av idéen att överföra mina illustrationer på en filt och därmed låta verket leva vidare. Bröd som konst, som nu blir en vacker handvävd filt

– Linda Ring

För Linda, som har en bakgrund som fotograf och inredningsstylist, tog livet för ett antal år sedan en ny vändning. Den nya riktnigen bar med sig möjligheten att låta livet ta mer tid. Det var i den fasen Linda fann den kreativa form som kom att bli hennes nya väg framåt – brödbaket. Här fanns möjligheten till att kombinera hennes livslånga kärlek till konst med det nya behovet av att leva ett långsammare liv. För är det något brödbaket kräver så är det tid. Att förädla brödbakningen genom att också lägga till unika illustrationer och därmed lyfta det vardagliga till något unikt är ett koncept som ligger LAYERED varmt om hjärtat. LAYERED strävar kontinuerligt att verka i mellanrummet mellan konst och inredning och det var i detta samförstånd som Linda och LAYERED möttes.

Layered x Linda Ring

More from The waves we make

Biologiska Mångfaldens Dag

Internationella biologiska mångfaldens dag inrättades av FN år 2002 för att öka...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *