Svensk Hemslöjds 3 hedersomnämnaden till Årets förnyare.

Årets förnyare 2022 är utsedd och vi säger grattis till CAROLINE HARRIUS som är årets stipendiat med sina broderade porslinsvaser. Det klassiskt blåvita är i Carolines ­tappning en kombination av två material som ­bildar en oväntad och vacker helhet. Med sina broderade keramikvaser har hon ut­forskat sin egen metod och använt material på nya sätt. Med de broderade porslins­vaserna blir Caroline Årets förnyare 2022. Men Svensk Hemslöjd presenterar också tre förnyare som the waves we make fastnade extra för.

1. URBAN BRÖTEGÅRD: Med sin evighetsgran kombi­nerar Urban nyskapande och tradition. En modulär, hållbar och praktisk tanke med hantverket och framtida utveckling i fokus. Här har skapats något nytt med hög igen­känningsfaktor, som med ­bakgrund i ­historien för hantverks- och ­jultradition vidare. 




2. ELISABETH NILSEN: Vad kan spillvirke, flätning och vävning ha gemensamt? Svaret är Elisabeth. Hennes pall väcker ­tankar, nyfikenhet och lust kring material och teknik. Det vackra furu­virket hon valt till sin pall bär det smått poetiska epitetet blånadsved. Här närs ett ambitiöst mål att höja ­värdet på spillved, och vi ser det verkligen hända. 

3. SOPHIE JUNGKVIST: Här möter vi en utforskare och uppfinnare, som med daldrällen som bas skapat en interaktiv och hypermodern textil. Med hjälp av en handrörelse ändras vävens uttryck, både i form och färg. ­Detta är en analog och vacker undersökning av vävens innersta väsen. 

More from The waves we make

Dreja – en kärlekshistoria

Vad är det som gör att folk dras till lera? Och vad...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *