Vegetariskt

“Om alla svenskar bytte kött mot vegetariskt två gånger i veckan skulle det motsvara koldioxidutsläppet från 233 000 bilar under ett helt år.”
Det är egentligen helt enormt hur mycket energi köttproduktion kräver och så mycket växthusgaser det producerar. Här hemma äter vi ungefär 50 % vegetariskt just av den anledningen. Jag skulle nog kunna byta ut mer men det som ofta hindrar mig är bristen på inspiration. Kan vi inte hjälpas åt att inspireras? Jag skulle jättegärna vilja höra era bästa vegetariska recept. Skriv en kommentar där du länkar till eller lämnar receptet så kan vi alla ta del av det och bidra till minskade utsläpp!
Här under kan ni hitta länkar till några av mina favoriter bland vegetariska recept.
Vill ni har mer inspiration kan ni ta en titt in på den fullkomligt ljuvliga bloggen Green kitchen stories. Vackra bilder blandas med fina reseskildringar och härliga vegetariska recept. Titta in och njut!

 
Nu blir det tyst på bloggen ett par dagar så jag passar på att önska er en riktigt trevlig helg!
Maria
Bilder lånade med  tillstånd från Green kitchen stories

7 Comments

 • Har inga direkta recept men en Quesadilla kan man ju göra hur som helst. Allt man kan tänkas steka. Ost gränskaer, frukt m m.

  Pasta pesto funkar ju också som vegetarisk rätt. Det ska finnas en god lasagne också som jag ska leta rätt på.

  Ha en bra helg!

 • Vilken bra idé, jag vill också äta mer vegetariskt. Här kommer hur som helst mitt bästa vegetariska recept.

  Pasta med paprika och feta

  3 grillade paprikor (alt en burk med färdiggrillade…)
  200 g fetaost
  2 rivna vitlöksklyftor
  1 kruka basilika
  2-3 msk olivolja
  1-1,5 msk balsamvinäger

  Tärna fetaosten och strimla paprikorna (skala de grillade om du grillat egna). Hacka basilikan och blanda med fetaost, paprika, olja, vinäger och riven vitlök. Koka pasta och blanda i. Salta, peppra och garnera med lite basilika.

  Servera med sallad och gott bröd.

  Så himla gott!

 • Sambon här hemma svänger som bäst ihop en vegetarisk paj med fetaost och spenat – underbart gott!

  Pajbotten:
  150 g smör
  2½ dl vetemjöl
  1 dl riven ost
  (3 msk vatten)

  >> Förgrädda i 200 grader (ca 15 min).

  Blanda ihop:
  2 st ägg
  2 dl grädde
  200 g fetaost (tärningar)
  150 g finhackad spenat
  1 hackad lök
  2-3 hackade vitlöksklyftor
  ½-1 tsk salt
  svartpeppar

  riven ost ovanpå

  >> Grädda i 200 grader tills osten börjar bli gyllenbrun. Servera med en krispig grönsallad och njut!

  Dessutom har jag recept på en vegetarisk italiensk paj och chèvre chaud på bloggen om du är intresserad 😉

  Om du vill får du gärna göra ett inlägg över vegetariska rätter om du får in många förslag – även jag skulle behöva lite ny inspiration och varva något annat mellan våra "kött-middagar".

  Tack för en inspirerande blogg!
  Kram, Paula (som tittar in ofta men som tyvärr är dålig på att kommentera)

 • Åh detta var ett inlägg helt i min smak! Är inte vegetarian, men äter mest vegetariskt. Nu hittade jag ju massor av nya rätter värda att prova! Tack!!

  Älskar din fina kopp längst upp till vänster! Såå fin!
  Ha en skön helg!
  Kram,S

 • Hej Hej på dig:D (jag är på superhumör – det är ju fredag, hihi)

  Som du kanske vet är jag vegetarian, har aldrig gillat kött vilket jag nuförtiden är väldigt stolt över då jag tycker hela köttindustrin är helt åt skogen. Så som det ser ut borde alla bojkotta kött!! Och vegetariskt är ju såå gott. Quorn går att variera i oändlighet, bitar och filé istället för kyckling och färsen är så himla smidig då det bara är att värma, går supersnabbt!

  Vad ska du hitta på i helgen? Oavsett hoppas jag du får en skön en! Största kramen till dig!

 • Tack för inspirationen och många bra länkar till recept. Lovely! 🙂

  Precis som du skriver försöker jag äta vegetariskt någon dag i veckan. Jag äter mest vanlig sallad då… med bönor eller linser. Inget märkvärdigt. Måste testa några av recepten som du länkar till här. 🙂

  Ha en fin helg!
  Kram från Lotta

 • Vilket bra inlägg! Som vegetarian älskar jag sådana här inlägg. Jag ska absolut kolla in green kitchen stories, den sidan har jag missat.

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

Kommentering är stängd.