iskall rabarbersaft

Inredningsinspirationen ligger ofrivilligt nerpackad i flyttlådor och väntar snällt på att vi ska få tillträde till den nya lägenheten. Däremot så är matlagningsinspirationen på topp! Igår blev det storkok till veckans matlådor, en riktigt god middag och en sats med rabarbersaft. Just hemlagad rabarbersaft är bland det bästa jag vet och jag gör min efter det här receptet.
Middagen bestod av en sallad på bulgur från Saltå Kvarn kokt i buljong, avocado, gurka, körsbärstomater, purjolök och räkor. Detta blandades ihop med en sås på hälften creme fraiche hälften turkisk yoghurt, lite vitlök, en skvätt pressad citron, salt och peppar. Mums!
Jag kan säga att det kändes en aning lättare, när jag trampade upp för backen på väg hem från pendeln i gassande sol, av vetskapen om att det fanns iskall rabarbersaft som väntade på mig i kylskåpet!
Ha en skön tisdagskväll!

Inga kommentarer

 • Åh, vad gott med hemkokt rabarbersaft. Jag måste flytta vår rabarber till en plats där den trivs bättre så vi kan få så pass mycket rabarber att det räcker till saft också. Igår bakade jag en sockerkaka med rabarber i. Skulle egentligen inte bakat, men jag blev såååå sugen på att pyssla i köket 😀
  Nu blommar snart flädern, och DÅ blir det saft 😛

  Ha en mysig kväll!!
  Kram

 • Åhh vad gott det är, faktiskt min favorit med förutom fläder och vinbär 🙂 Kommer såväl ihåg somrarna hos mormor och morfar på landet med både rabarber saft och paj!

  Ha en mysig kväll!

  kramar Linda

 • Åh jag ska nog med gå och ta mig ett iskallt glas:)) Jag gjorde nästan som leila av min mammas gamla recept och det blev hur bra som helst:))

  Fin kväll, kram!

 • Ååå, den saften så utrolig god ut!
  Sitter her med en stor kopp lemon tea,
  men nå fikk jeg mer lyst på iskald drikke;)
  Spennende med ny leilighet da:)

  KLEM

 • Men så gott det såg ut med iskall rabarbersaft!! Alldeles ljusrosa & fin också. Ska kolla in ditt recept du följer kanske jag vågar ge mig på att testa 🙂

 • Det är så gott med iskall rabarbersaft! Blir så fin färg på den hemmagjorda.

  Jag la precis ut ett recept på en god sommardrink som kan kan göra på den också 🙂

 • Ja, den där backen från stationen tog nästan kål på mig en gång. Jag får inte kliva av cykeln förrän jag är vid preem macken…om jag nu nödvändigtvis ska gå, haha..

  Mmm, den maten låter god. Ska skriva ner den i min telefon på en gång.

  Rabarbersaft ska jag också göra, har aldrig gjort det.
  Har du något superduper recept?

  Kram Madde =)

 • Tack snälla Maria! 🙂 rabarbersaft har jag med gjort men den är visst nästan helt upådrucken redan 🙂 förstår att inredningsinspirationen packats ner men tror att den kommer fullkomligt explodera sen.. brukar vara så när man flyttar – din lyllos! Salladen verkar supergod! bara tackar å tar emot över matinspiration! Kram på dig!!

 • Tack snälla! Vad glad jag blir! 🙂

  Haha, det måste vara så det kallas va?! Tur att han håller sig till pelletsen och inte får för sig att han vill inreda med en massa konstiga saker! 😛

  Vad god saften såg ut! Dela gärna med dig om du hittar några riktigt goda recept för inspiration på den fronten behövs hela tiden!

  Kram

Kommentering är stängd.