I vissa kurser i min utbildning åker vi iväg på fältövningar och i måndags var det dags igen. Vi tittade på, eller ja det kanske jag inte ska tråka ut er med men kontentan av det är i alla fall att vi fick gå i skogen. Där hade vi turen att gå på ett riktigt trattisställe och vi plockade allt vi bara hann med. Mycket av min svampskörd gick till en matpassionerad (såklart?) fransman men lite tog jag med hem till J som även han är svampfantast.
Även fast jag inte tycker om att äta svamp gillar jag att tillaga det och J fick en lyxig överraskning när han kom hem från jobbet igår. Enkelt att göra men fick betyget ”jättegott – finns det mer?” från J. Och om ni nu kände J skulle ni veta att är det bästa betyget man kan få! 
Recept
Smör, charlottenlök, tratkantareller, grädde, havssalt och nymalen svartpeppar.
Finhacka löken och fräs mjuk i lite smör. Tillsätt kantarellerna och låt vätskan koka bort. Häll i en skvätt grädde, salta och ta några varv på pepparkvarnen. Låt koka tills det fått en krämig konsistens och grädden kokat in i kantarellerna. Jag serverade det på Saltå Kvarns dinkelknäcke med lite färsk timjan. 

Njut!
We wer out on an excursion in my Hydrogeology course and stumbled on a gold mine of funnel chanterelle. I don’t like to eat mushrooms but i like to pick and cook with them so my J got a nice surprise when hi came home from work yesterday. Butter, funnel chanterelles, onion salt and pepper. Yum!

9 Comments

 • Hej du! Vad du spottar ur dig inlägg, perfekt underhållning för sjuklingen;)

  Så fina bilder! Älskar knäckebrödsburken..från Granit va? Den har jag stått och hållt i många gånger men så snålar jag alltid ur till sist:P Din karl kan skatta sig lycklig han med va? 🙂 Gillar du ingen svamp eller bara inte kantareller? Jag älskar champinjoner men kan bara inte med kantareller, de smakar mossa ju, blä:P

  Det var ju precis samma sak för oss förra året, vi flyttade ju på nyårsafton så under julen bodde vi i flyttkartonger. Den här lägenheten kommer bli fantastisk att julpynta (med hemlängtan men ändå)

  Jadu, tredje sjukdagen för mig nu men imorgon blir det nog jobbet igen. Lagom lång arbetsvecka;)

  Stor kram till dig!

 • Vilken lyxig skoldag! Ser supergott ut! Nu måste jag ta mig i kragen och köpa tygpåsen från Granit med peace märket, för visst var det så att du sydde kuddfodral av den? Väldigt snyggt! Kram Ida

 • å gud så gott, nu blir jag avis 🙂 har inte hittat eller köpt några kantareller än, vad mysigt det ser ut med alla kuddar och den fina ljusslingan där bakom, ha en fin kväll, kram

Kommentering är stängd.