Hej!
Det blev ett litet uppehåll mitt i allt tentaplugg. Känns som att jag befunnit mig i någon slags bubbla och först igår kunde jag se mig omkring och börja med saker jag längtat efter. Julpyssel. Bästa vännerna var här igår och vi julbakade, pratade och skrattade. Idag har jag och J en riktig pysslardag för i veckan fyndade vi (äntligen) bord och pinnstolar på Blocket. Stolarna är i rätt dåligt skick och behöver en hel del kärlek (läs: slipas, limmas och målas) men det är rätt mysigt att dona med en dag som denna. Idag det även griljeras en eko-skinka och gravas lax, det ska även kokas lite mer kola, inspirerad av duktiga Annixen. Kolan på bilden är mintkola doppad i mörk choklad, farligt goda! 
mintkola med mörk choklad.
3 dl grädde
3 dl socker
2 dl sirap
3 msk kakao
några droppar pepparmyntsolja
 150-200 g mörk choklad
ev lite råsocker
Koka grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull i ca 30 minuter. Viktigt är att göra kulprovet och testa så att kolan stelnar nog mycket. Innan kolan hälls upp så tillsätter man några droppar pepparmyntsolja efter smak. Kolan hälls sedan upp i en lagom stor form beroende på hur tjocka man vill ha dem. När de svalnat och stelnat skärs de upp i önskade storlekar och doppas i mörk choklad, ev kan man strö lite råsocker på toppen. Njut!

Inga kommentarer

Kommentering är stängd.