.blomkålssoppa och drömmar

Bild: Tartelette
Så var det måndag igen och utanför fönstret är världen vintervit. Det gör en måndag i januari mycket bättre. Tycker jag. Matinspirationen är fortfarande på topp och dagens middag blir blomkålssoppa med nybakade rågsurdegsbröd. Jo för att jag har äntligen lyckats hålla liv i en surdeg tillräckligt länge för att hinna baka på den. Grattis Maria! När vi ändå är inne på mat så kan jag säga att det vore en dröm att få lära mig mer om matstyling och fotografering. Tänkt så roligt det hade varit att till exempel få gå kursen på Fotografiska eller, om drömmar slår in, jag hade kunnat åka på den fantastiska kursen med Cannelle et Vanille. Jag blir knäsvag bara jag tänker på det.
Bild: Tartelette
Så smyger vi in lite dov pastell i matbilderna också och blidkar det begäret. 
FIN MÅNDAG!

It’s monday again and today the world outside my window is white. Like it should be in mid January. I’m still full of food inspiration and todays dinner is cauliflower soup with newly baked sourdough bread. In the future I would love to learn more about food styling and food photography. Imagin if dreams came true and I could attend this course with Cannelle et Vanille

15 Comments

 • Äsch, du behöver ingen kurs, det där fixar du själv redan.

  Fast kurser är alltid kul, tänk om man hade tid/råd att gå på alla man ville – vilken dröm!

  Ha en fin vecka!

 • Sv; Härligt! Då hoppas jag han gillad den..om du gör glassen vill säga. Bara glad att jag kan nå fram till någon, då är det värt det att bli så personlig!

  Jag är helt på när det gäller matstylinskursen, när drar vi 😉 😛

 • Gud så gott, jag som älskar blomkål, måste testas!! Idag har jag kokat egen pastasås med röda linser, mums. Jag måste ha fått en släng pepp och inspo av dig för helt plötsligt har jag blivit helt besatt av att laga ordentlig mat från grunden. Ska hinna med en tomat och paprika soppa innan veckan är slut också tänkte jag;)

  Ahh, matfoto är så intressant, läste ju massa om det när jag gjorde ex-jobb!

  Varför varför bor vi inte i samma stad då? Tänk vad mysigt vi hade haft det.. då jäklar skulle vi promenerat, och du kunde få låna en liten vovve av mig;)

  KRAAM!

 • Tack fina du för din kommentar :D!! Ja det är inte så långt kvar nu ca 5 veckor och tungt är det och fogarna spökar nu med.

  Vilka bilder, fantastiskt fina och hungrig såhär på kvällskvisten blev jag med 😉

  Massa Kramar till dig!

 • Vilka bilder! Det där med surdegsbröd ja… dit har jag fortfarande inte nått. Jag får känslan av att det är krångligt, trots att då jag läst massa recept vet att det inte är det. Ibland får man bara för sig saker.
  Hur som helst tycker jag att du redan är fantastiskt duktig på att fotografera mat, bilderna på din fromage är bara sååå frestande, därför kunde jag inte stå emot 🙂
  Hoppas du har en fin kväll!
  Kram Johanna

 • Ja, kurser är verkligen kul! Jag har precis anmält mig till en krokikurs, då teckning är ett av mina största intressen. Så jag förstår verkligen hur du känner. Nog för att dina kurs-drömmar är lite mer av Rolls Roys karaktär. Jag lyckades hitta en kurs i Huddinge, så jag hinner hem innan lillan somnar och inte är borta allt för länge. Hoppas du mår toppen och har en mysig kväll! Kram Fanny

Kommentering är stängd.