KAKTUSAR OCH ANNAT GRÖNT

Godmorgon söndag! 
Strålande sol och några minusgrader har vi här u huvudstaden idag, då är det svårt att inte bli på bra humör. Jag plockade fram kameran och fotade några av nykomlingarna här hemma. Trion kaktus. Det är nämligen så att Plantagen har 50% på alla gröna inneväxter just nu så igår promenerade vi bort och fyllde på. Ja, kaktusar är ju inte det grönaste man kan hitta men Johan har länge pratat om att han vill ha kaktusar så nu slog vi till. Vi kom även hem med några lite grönare växter och ett par vita pärlhyacinter. Annars tycker jag att just gröna växter är lite svårt. Speciellt när man som vi bor litet. Dom ha en tendens att ta över om dom blir för stora eller bara se futtiga ut om du är för små. Svärmorstungor har vi redan (vilka desperat skulle behöva planteras om) och dom kan jag rekommendera både ur skötsel, luftreningssynpunkt och att dom just inte tar över. 
De gröna växterna stiger ju på trend-rankingen vilket jag tycker är kul. Som jag har skrivit tidigare så finns det ju en hel del fördelar med många av de gröna växterna. Svärmorstungan tar tex upp många av dom otäcka luftföroreningarna vi har i inomhusluften. HÄR kan ni läsa mer om vika luftrenande egenskaper vissa gröna växter har. Idag är nog sista dagen för halvapriset-kampanjen så passa på nu om ni vill fynda några lite billigare!

3 Comments

 • Nu blev jag mer övertygad. Klart man ska ha kaktusar. Det är coolt:)
  Och inte behöver man vattna dom särskilt ofta heller!

  Snygga bilder, tack för inspirationen!
  /A

 • Typiskt att jag inte har kommit mig för att ta mig till Plantagen nu när det har varit rea, det verkar ju ändå ha pågått ett tag.

 • Jag gillar också kaktusar fast att vi för tillfället inte har några. Vilken bra sida du länkade till, där man kan läsa om växterna och hur de renar/fuktar osv. Tack!
  Jag har en variant av svärmorstunga tror jag, den har liksom lite tunnare blad och är mer grön-grön. Liksom inte de där klassiska breda bladen med vita eller gula fläckar/ränder. Kan det stämma tro att det finns någon variant?

  Kram Linda

Kommentering är stängd.