KOLONILOTT

Hej kära vänner, jag är ledsen att inläggen inte duggar tätt här för tillfället. Jag har flera “på kö” men jag hinner inte sätta mig ner och skriva någon vettig text till dem så istället blir dom vilande. Idag tänkte jag i alla fall bjuda på lite bilder från i eftermiddags då jag tog mig lite egentid och dök ner i trädgårdsböckerna. Det är nämligen så att vi fått veta att vi får en kolonilott nästa vecka. Hurra! Det tog bara ett år efter jag ställde mig i kö, så snabbt hade jag aldrig trott att det skulle gå. Det är i ett jättegulligt koloniområde på promenadavstånd från där vi bor som är väldigt välskött och ligger fint nära vattnet. Det är inga stugor utan bara odlingslotter vilket passar oss perfekt för det vi vill åt är möjligheten att odla vår egen mat och kanske en och annan blomma. Lotterna är av väldigt olika kvalité och storlek och vi har spanat in den vi helst av allt vill ha, tyvärr står vi inte först på väljar-listan. Hur som helst så gäller det att sätta fart och planera för årets skörd. Jag insett att jag har förvånansvärt mycket trädgårdsböcker och tidningar för att inte ha en trädgård, haha, men det är ju så härligt att bläddra i och bara drömma sig bort.
Dessa bilder får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild. Ha en fortsatt fin kväll och en bra start på veckan!

13 Comments

 • Åh vad roligt 🙂 Vilken förening har ni fått lott i? Är lite sugen på att ställa mig i kö. /A

 • Ja, det är verkligen jättekul! Men den vi fick behöver lite omvårdnad man kan säga….Men du, ställ dig i kö! Det tar ju ett tag att få en även om vi hade väldigt mycke tur!

 • Tack snälla! Jag vi har nog haft en himla tur tror jag! Det verkar variera väldigt mycke från område till område hur länge man måste stå i kö . Ska hålla tummarna för att du får en snart du med!

  Ha en skön kväll!

 • Hej, ja jätteroligt! Vi har fått i Johannelunds koloniförening. Absolut, ställ dig i kö tycker jag! Du kan ju alltid tacka nej om du får en och det inte passar! 🙂

  Bor du här i krokarna?

 • Åh grattis! Så roligt att odla. Själv bor vi nu i en lägenhet i Umeå, men har kvar huset uppe i Luleåtrakten. Huset och trädgården blir lite som vår kolonilott och vi är där hela sommaren. När hösten kommer åker vi tillbaka till huset över helgen och skördar. Ett upplägg som jag nu verkligen trivs med för lägenhet är bra under vintern och mitt i den dagliga ruschen 🙂

 • Jag bor söder om stan och har precis fått en kolonilott i skarpnäcks fritidsträdgårdsförening. Superkul! 🙂 Men funderar på att flytta till norra sidan stan till nästa sommar kanske, så behöver ställa mig i kö i några föreningar. Ska kolla upp johannelunds, tack för tipset.

  Inspirerande blogg du har! Har följt dig ett tag… Ha en trevlig sommar!
  /A

Kommentering är stängd.