Högtorp gård på restaurang LUX dag för dag

hogtorp_4   hogtorp_1 hogtorp_3

Bilder: Högtorp gård

LUX dag för dag är en fin restaurang här i Stockholm som tidigare haft en stjärna. För några år sedan valde man att sadla om och nu mer är det en lite enklare restaurang men med samma fokus på råvaror och säsong. Menyn baseras på vad som finns att tillgå just den dagen. Det bästa är att de några gånger per år har något som heter Farmers Dinner. Då bjuder dom in producenter som får visa och prata om sina råvaror och produkter som kockarna sedan skapar en fast meny av som man får äta. Allt är en fin blandning av producent, kock och gäst. Jag älskar det konceptet! Att vi både får vara nära dom som jobbar i kötet samtidigt som producenten, som ofta sliter i det tysta, får synas i fina sammanhang. Vi deltog på en Farmers Dinner förra året och det var verkligen trevligt!

Lux

Det här är alltså inget sponsrat inlägg. Det är nämligen så (och nu ska jag skryta lite) att min mamma är en av producenterna som ska vara med på nästa Farmers Dinner den 20 april!  Min mamma är fantastiskt duktig! Hon har på senare år sadlat om  och är nu mer mathantverkare. Hon utvecklar oljor, siraper och annat spännande från svenska vilda råvaror som hon plockar. Detta gör hon från gården de bor på – Högtorp gård – som också är namnet på varorna. Stolt är jag och vi kommer definitivt vara där på LUX och njuta av maten!

10 Comments

Kommentering är stängd.