mariaemb_grep_joseph_bently

Jag har länge varit förtjust i Joseph Bentleys fina redskap till trädgården. Rejäla, hållbara redskap som man kan ha en livstid. Minst. Det följer mina värderingar. Jag har en sekatör sedan tidigare och är mer än nöjd med den. Däremot har inte riktigt tyckt att vi behövt investera i de större redskapen då vi redan har en hel del på kolonilotten (även om de tyvärr är av dålig kvalité och ganska slitna). Men när jag sprang på dessa på trädgårdsmässan för ett par helger sedan kunde jag inte hålla mig. De var nämligen så att de reade ut dem. 200 kr styck fick jag betala! Snacka om fynd! Därför släpade jag runt på dessa tre både på mässan och i kollektivtrafiken på väg hem med ett stort leende på läpparna. Nu saknar jag bara en spade. Det som är mindre roligt är att butiken som sålde ut dem berättade att Joseph Bentley har gått i konkurs, blivit uppköpta och att deras redskap inte kommer att tillverkas längre. Jag har inte kunnat hitta någon information som bekräftar detta så jag kan inte svära på att det är så. Känner någon av er till detta? Många butiker verkar ha slut i lager så kanske är bästa att investera i en spade innan de tar slut.

7 Comments

  • Nä vad trist om de gått i konkurs! Nu är ju jag förvisso inte i behov av trädgårdsredskap, men företag som gör bra hållbara grejer med lååång livsstil borde alltid få överleva..

  • Hej!

    Det stämmer. Dom tillverkas inte längre och det går inte att köpa in för inget finns längre på lager.
    Jag kan kolla på jobbet om det finns någon spade kvar, men tror att dom är helt slut nu. Hör av mig om jag hittar någon!

    • Så tråkigt att höra! Och konstigt att det inte går att läsa om någonstans. Jag beställde faktiskt en spade igår kväll. Tänkte att jag nog skulle ångra mig annars. Men tack ändå! Kram

  • Maria – stort tack för heads up angående redskapen. Jag har samlat ett antal år och har nu köpt upp mig på något av det jag saknade. Jag har ju liksom alltid visualiserat dessa redskap i ett kommande växthus – nu är huset på gång, så de måste ju in där i drömmen :).

Kommentering är stängd.