Sommarens bokpaket

Jag har som tradition att varje år, när barnen går på sommarlov, ge dom varsitt bokpaket. Min man får också ett. Jag älskar den traditionen. Jag tycker det är så himla mysigt att välja ut böcker som vi sedan ska läsa under sommarens lediga dagar. Kanske uppkrupna i soffan när det regnar ute. Eller en varm dag på filten med saft och kuddar.

bokpaket the waves we make

Böcker behöver en inte köpa nya. På bibblan finns det massor av böcker att låna. Och hos vår bibbla i Hornstull kan en köpa begagnade böcker för en billig peng. Eller så kan en byta bok i en speciell låda. Och sedan finns det ju böcker på Myrorna eller Stadsmissionen eller andra second hand-butiker och loppisar.

bokpaket the waves we make

Ena boken till min man var “Making of ‘Fantastic Mr Fox'”. Den handlar om Wes Andersons film “Fantastic mr fox”, som i sin tur är baserad på Roald Dahls bok. Både jag och min man blev så himla förtjusta i filmen, precis som vi blivit i många andra av Wes Andersons andra filmer.

Sommarbokspaket the waves we make

Den här boken “Hundar i färg” är ett loppisfynd. Både barnen och jag bläddrar ivrigt och på varje sida väljer vi en varsin hund som vi vill ha.

the waves bok

Den här boken “Fantastisk fakta om djur” blev en favorit på typ 3 minuter. Och ärligt talat, för mig också. För visst kan man inte låta bli att förundras över att uttrar håller varandra i handen när de sover? Eller att getter har olika dialekter beroende på var de bor. Alltså, den här boken kan en läsa när som. Likaväl som godnattsaga som att läsa högt på bilsemestern. Jag kanske till och med tar fram den ikväll, för högläsning, när vännerna kommer över på middag.

2,5 åringen gillar annars “Ingridböckerna”. Och 6-åringen drömmer om att bli detektiv, så i hans bokpaket låg självklart “Lassemajas sommarlovsbok” . För här ska vi lösa deckarmysterier i sommar!

Sommarbokspaket the waves we make

Själv plockade jag ner ett gäng godbitar ifrån bokhyllan hemma. Någon som jag ska läsa om och någon annan som jag bläddrar i för första gången. “Den asiatiska köksträdgården” ska jag kolla i när jag planterar min ingefära som har börjat gro. Och “slöjda i trä” ska jag ta fram när jag hälsar på i morfars snickarbo senare i sommar.

 

Hoppas ni också får skön sommarläsning!

Text och foto: Helena Johnzon Dahl

More from The waves we make

Petite för Gärsnäs svensk vinnare i tävlingen Sustainable Chairs

David Ericsson med stolen Petite är den svenska vinnaren i designtävlingen Sustainable...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *