Skönhetssnack med Emmi

Vi har snackat skönhet med Emmi som jobbar som konsult och bloggar om grön skönhet och plus size mode.

 
Gör: Pluggar entreprenöriellt företagande, har företag där jag konsultar och bloggar om grön skönhet och plus size mode.
Intressen: Umgås med familj och vänner, blogga, diskutera, lyssna på musik, resa och äta god mat.

Emmi Snicker the waves

Hur ser din dagliga rutin ut? 

På morgonen gillar jag att tvätta ansiktet med kallt vatten för att vakna till, sen smörjer jag in mig med en ansiktsolja och dagkräm. På kvällen tar jag bort ögonmakeup med olja och följer upp med en rengöring, jag föredrar nästan alltid en rengöringsolja här med, och sen på med ansiktsvatten, oljeserum och nattkräm. En gång i veckan använder jag även ansiktsmask och ansiktsskrubb.

Är det viktigt för dig att välja ekologiska produkter?

Min strävan är att välja så mycket ekologiska produkter som möjligt, både i badrummet så väl som köket, men naturligtvis har vi inte allt ekologisk hemma, det beror lite på pris vid köptillfället. När det kommer till skönhet strävar jag efter att använda produkter med så mycket naturligt innehåll som möjligt, men det är klurigt att hitta allt, t.ex. så är nagellack något som inte finns med helt naturligt innehåll. När det kommer till kläder är det nästintill omöjligt att hitta etiskt och hållbart tillverkade över storlek 44, så där är det väldigt klurigt.

Emmi Snicker the waves

Hur preppar du ditt badrumsskåp i höst? 

Med fler oljor haha! Jag älskar verkligen oljor och dess olika funktioner, jag kommer även flytta in de fetare krämerna på badrumshyllan. Det är även dags för mig att ta fram kroppsoljor och krämer, och badsalt för varma bad, mmm!

Vilken är din favorit produkt i badrumsskåpet? 

Åh det är så svårt att välja en enda produkt, men då måste jag kanske säga att det är kokosolja. Den är så mångsidig! Det använder jag både in- och utvärtes, jag gillar att ha en sked i téet såväl som inpackning i håret.

Emmi Snicker the waves

Vad har du alltid med dig i väskan? 

Massor med saker! Jag har alltid min kalender, mobil, plånbok, nycklar, extra pennor, paraply och en necessär som är fylld med allt som man kan behöva någon gång; tandtråd, skavsårsplåster, näsdukar, plåster, tops, bindor, miniparfymer, nagelfil, tuggummin – ja ni hör ju, typ allt!

Dina tre bästa skönhetstips. 

Mitt första tips är att testa ansikts- och kroppsoljor, det finns massor med varianter på marknaden med olika egenskaper att välja bland. Andra produkter som är mysiga att ha på badrumshyllan (och använda så klart) är en härlig skrubb, antingen mekanisk eller kemisk, och en ansiktsmask anpassad efter din hud, dessa är sköna att använda en gång i veckan. Sist men inte minst tycker jag att dricka vatten gör stor skillnad, tråkigt tips kanske, men jag märker att min hud blir bättre och på köpet slipper jag få huvudvärk och migrän för ofta. Testa!

Titta in på Emmis sida för att läsa mer om grön skönhet och mode.

Fler intervjuer på the waves hittar du här.

The Nordic kitchen visar hur du snabbt slänger ihop din egen ekologiska hudsalva.

Hudvårsrutin med Sara på “Organics by Sara” 

Skönhetssnack med Hannah från Naturligt Snyggt. 

Foto: Emmis arkiv

More from The waves we make

Hej Klädoteket!

Klädoteket Göteborg är en lånegarderob som lånar ut kläder och accessoarer med...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *