Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2023.

Bästa Dagkräm 

Wild Rose Glow Day Cream – Neal’s Yard Remedies

Juryns Motivering: Olivbladsextrakt och kakaosmör ger huden strålande glans, som tillsammans med hyaluronsyra och vildrosfröolja blir vital och balanserad. Denna kräm gör din hud både vacker och sund – förbättrar din look på bara en sekund!

Bästa Ansiktsmask 

Pro-Collagen Lift Mask – Patyka   

Juryns motivering: Med dess höga innehåll av växtextrakt skapar den här masken wow-känsla i huden! Den minskar inte bara på fina linjer, utan har en otroligt lyftande effekt som lämnar huden full av livskraft!

Bästa Läppbalsam 

One & Only Lip Balm – Marina Miracle  

Juryns motivering: Detta ekologiska läppbalsam innehåller de finaste oljor och har en doft av vanilj – ger dig kyssvänliga och mjuka läppar även i det kallaste väder. 

Bästa Deodorant 

Deodorant – Sweden Eco Organic Skincare

Juryns motivering: En diskret unisex-deo som funkar lika bra efter gymmet som inför daten. En deo som doftar precis lagom mycket, och håller en hel arbetsdag eller en kväll med gänget på stan. Veganskt innehåll i en förpackning som är gjord av återvunnen plast från haven. Funkar för den vilda och den diskreta. Stabil, trygg och hållbar.

Bästa Flytande Foundation 

BB Cream – Inika Organic

Juryns motivering: Detta är en multiprodukt som fungerar både som primer, återfuktare och foundation. Med sin krämiga och silkeslena formula smälter den in i huden och lämnar efter sig lyster och naturlig täckning – ett oumbärligt tillskott till din hudvårdsrutin!

Bästa Mascara

Purity Lash – Inika Organic

Juryns motivering: En mascara som ger definierade och intensiva fransar med en underbar borste som smalnar av så att man lätt kommer åt alla fransar. Innehåller både E-vitamin, solrosolja och magnoliabark som stärker och skyddar fransarna – perfekt även för känsliga ögon. En klar favorit för alla som vill ha en mascara som håller hela dagen!

Bästa Makeup-rengöring

Make Up Remover with Kaolin Clay – Sapienic 

Juryns motivering: En effektiv rengöring där löddrande kemikalier bytts ut mot lera och sebum som effektiv avlägsnar all makeup. Den milda peelingeffekten gör att huden känns extremt ren, samtidigt som huden aldrig blir uttorkad. Lyxigt förpackad, perfekt avpassad pump och väldigt dryg!

Bästa Kroppspeeling 

Cream Scrub Sweet Breeze – Maria Åkerberg   

Juryns motivering: En underbar och mild kroppspeeling som stärker, stramar upp och jämnar ut huden. Korna från aprikoskärnor tillsammans med jojobaolja ger en silkeslen eftersmak och ökar blodcirkulationen – man fullkomligt längtar till nästa gång man ska duscha.

Bästa Body Butter

Skin Food Body Butter – Weleda  

Juryns motivering: Ett rikt kroppssmör som bokstavligen är ett dröm-måltid för huden. Krämen sjunker in i huden på ett ögonblick och är så intensivt återfuktande att varje torr hy omedelbart blir supermjuk. Läkande blommor som styvmorsviol, ringblomma och kamomill i kombination med apelsin och vanilj ger upplevelsen av att smörja in sig en helt ny dimension.

Bästa Hårstyling

TEXTURE Spray – Green Monkey Club  

Juryns motivering: Produkten är perfekt balanserad mitt emellan vård och styling. Skyddar mot mekaniskt slitage och värme samtidigt som den ger hållbar textur. Smart förpackad med utomordentlig dosering, vilket gör det enkelt att snabbt få en beachlook, vilket passar utmärkt då den innehåller natursalt direkt från soliga Mallorca.

Bästa Torrschampo

Voluminous Dry Shampoo – Rahua

Juryns motivering: Tänk att få slippa en massa kemikalier i håret! Det här torrschampot gör ett effektivt jobb och får både hår och hårbotten att kännas och se nytvättat ut utan varken schampo och vatten – kan det bli mer miljövänligt? Ger också stråna textur och volym och gör på så vis stylingen enkel.

Bästa Barnprodukt

Calendula Nappy Change Cream – Weleda

Juryns motivering: Denna innovativa kräm för bebisar har imponerat på juryn med sin skonsamma och effektiva formula. En produkt är fullproppad med näring från naturligt mjukgörande ingredienser som ger omedelbar lindring från första användningen och skyddar huden från irritation, samtidigt som den hjälper den naturliga hudbarriären att återhämta sig.

Bästa Budgetval 

Hand Soap – Taika

Juryns motivering: Denna prisvärda produkt har en fantastisk doft, är enkel att använda samt är härligt fuktgivande. Ett stort plus är att den finns som refill.

Made in Scandinavia

Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil – DJUSIE           

Juryns motivering: En välförtjänt vinnare i kategorin Made in Scandinavia. Denna produkt har en otroligt mjukgörande och vårdande effekt på alla hudtyper. Varje ingrediens har en avgörande roll och ett funktionellt syfte, inga onödiga tillsatser eller kompromisser. Detta är en fantastisk produkt som förtjänar all uppmärksamhet!

Året NYHET i samarbete med Eco Living Scandinavia

AHA Cleansing Milk – Maria Åkerberg                                          

Juryns Motivering: Årets nyhet är en extremt effektiv produkt, som samtidigt är ljuvligt mild och har en neutral doft. Otroligt dryg på fuktig hy och gör att huden fortsätter hålla sig återfuktad under lång tid. Den tillför både glow och fukt samtidigt som den milt peelande mjölksyran rengör på djupet. 

Årets produkt i samarbete med HÄLSA 

Vitamin Cocktail Facial Oil – Mossa    

Juryns motivering: Den här produkten har i princip alla rätt! Det här milda och skonsamma serumet innehåller kraftfulla växtbaserade ingredienser som ger en mjukare hud, mer lyster, återfuktar och är Ecocert-certifierad – vad mer kan man begära?

Årets Hållbarhetspris

Weleda

Juryns motivering: Det här företaget arbetar holistiskt och systematiskt med en långsiktig hållbarhets-strategi som adresserar de stora frågorna om klimat, biologisk mångfald, tillgång till rent vatten, cirkulär ekonomi, rättvisa arbetsvillkor genom leverantörsledet samt jämställdhet.

Läs the waves intervju om glow med Hanna Sjöström

Gör din egen badbomb med Elin Unnes

More from The waves we make

3 restips i höst från Reform Travel

Vi har träffat Hanna Anfelter som driver Reform Travel, en inspirationssajt om...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *