GYU TARE YAKINIKUSÅS 牛たれ

Från Jonas Crambys bok Japansk Grillning bjuder vi på ett recept på Yakinikusås. Enjoy! 

japansas

GYU TARE YAKINIKUSÅS  牛たれ

Precis som taren till yakitori och teriyaki är denna superenkla dippsås för nötkött baserad på den geniala sött-, salt- och umamikombon mirin och soja. Men där yakitorisåsen är djup och buljongig, teriyakisåsen söt och kletig, så är denna lättare,  enklare med en kick av syra från risvinägern så att den fantastiska köttsmaken verkligen ska komma fram.

ETT Lägg vitlök och ingefära i en kastrull tillsammans med soja och mirin. Koka upp, sjud 5 minuter innan du stänger av värmen. Låt stå 20 minuter. Sila bort skräpet och låt svalna.

TVÅ Tillsätt risvinäger, häll upp i en fin liten skål och börja dippa.

4 personer
1 vitlöksklyfta
1 tumstor bit ingefära, skivad
2 dl japansk soja
1 1⁄2 dl mirin
1⁄2 dl risvinäger
More from The waves we make

Trädgårdsinspiration – Warszawa University Library

Trädgårdsinspiration från universitetsbiblioteket i Warszawa. Biblioteket är omgiven av grönska med en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *