Egenodlat på lunchrasten

Grönkålspasta

Jag har förmånen att kunna jobba hemifrån ibland, och det är verkligen inte dumt att kunna svänga ihop en lunch av egenodlat och plocka lite färska örter att strö över. Igår jobbade både jag och Anna hemma så jag lagade till hennes nya storfavorit grönkålspasta, på blad av den gamla övervintrade plantan från förra året som jag skrev om i våras. Den har satt igång att bilda nya späda blad nu efter frösättningen.

Här är receptet (för fyra pers):

200 g grönkål
0,5 l buljong
500 g pasta
1-2 vitlöksklyftor
1 dl havregrädde

Skölj grönkålen och dra bort mittnerverna från bladen om de är grova. Strimla fint och fräs några minuter i olja. Häll över buljongen och låt all vätskan koka bort. Hacka vitlöken och låt den fräsa någon minut med kålen. Häll i grädden och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera med nykokt pasta. På bilden även med tomater från Bondens Marknad och fönsterodlad basilika.

Tags from the story
, ,

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *