Tyst vår, en utställning i skogen invid Kaknästornet

 

I mitten av april kommer ett 20-tal konstnärer att utföra platsspecifika och tillfälliga konstverk i skogen intill Kaknästornet. Utgångspunkten är ödmjukhet. Ödmjukhet inför den rådande situation som påbjuder social distans men också ödmjukhet inför den natur som finns mitt ibland oss. Skogen är vår lunga och den plats dit vi nu söker oss under den Covid-19 pandemi som omöjliggjort besök till institutioner och gallerier, som nu håller stängt.

Utställningen öppnar torsdagen den 16 april kl. 16.00 och kommer att pågå under en två veckor lång period. Alla besökare uppmanas att vidta de säkerhetsanvisningar som folkhälsomyndigheten föreskriver och tanken är att man ska vandra runt själv, med minst två meters avstånd till andra personer. En orienteringskarta över området och konstverkens placering kan laddas ner för att ledsaga besökarna på sin tur i skogen.
OBS detta är inte en sammankomst!

Medverkande konstnärer: Lars Arrhenius & Eric Ericsson, Anastasia Ax & Lars Siltberg, Bigert & Bergström, Sara Nielsen Bonde, Marie-Louise Ekman, August Eriksson, Fredrik Eriksson, Carl Michael von Hausswolff, Ida Idaida, Mathias Johansson, Arijana Kajfes, My Lind, Hanna Ljung, Lars Kleen, Katja Pettersson, Patrik Qvist, Helene Schmitz, Ulrika Sparre, Emma Warg, Olav Westphalen.

Här hittar du en intervju som The waves gird med fotografen Helene Schmitz.

Foto: Tyst Vårs informationssida Facebook.

More from The waves we make

Lucka 8: Clock

Lucka 8 i hållbarhetskalendern Clock  (en av 24 återbruksidéer) Varje dag fram...
Read More

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *