TULPANENS DAG

mariaemb_tulpaner_1

mariaemb_tulpaner_2

 

Det visade sig att det är tulpanens dag idag den 15 januari. Så lägligt att jag plockade ihop en bukett när vi åt lunch på Slottsträdgården Ulriksdal tidigare i veckan. Dom har självplock just nu på en massa fantastiska tulpansorter som dom driver upp själva. När jag såg denna vackra papegojtulpan som böjt, vridit sig och hängde nästan som franska tulpaner kunde jag inte motstå att plocka en bunt. Tyvärr har jag glömt namnet på sorten men jag ska killa upp det nästa gång jag är där.

Det här med köpa snittblommor i tid och otid är så klart lite tveksamt i ett hållbarhetsperspektiv. Jag skrev om det för några år sedan och tänkte skriva lite mer om det. Men det kommer i ett helt eget inlägg. Tills vidare tänker jag njuta av mina tulpaner!

5 Comments

Kommentering är stängd.