Tulpaner

I söndags var det tulpanens dag. Det om något inger vårkänslor även om det här i Sverige inte riktigt är tid för tulpaner. Inte de som växer ute i alla fall. Den här tiden förra året var jag på Slottsträdgården Ulriksdal och plockade från deras självplock, bilderna är från den buketten som stod i vårt vardagsrum då. Jag tänkte försöka ta mig dit snart igen och hoppas på att dom odlar den här sorten även i år. Jag intalar mig att det är lite bättre att plocka där än att köpa de som fraktats hit från t.ex. Holland. Jag vet att det inte är optimalt ur ett hållbarhetsperspektiv men som jag skrivit ett inlägg om för flera år sedan är det en sak jag verkligen mår bra av och därför bestämt mig för att inte helt välja bort. Självklart väljer jag närodlat när det går, odlar mycket själv och plockar vilda blommor och kvistar. Jag försöker även att dra ner på blomsterinköpen den här tiden på året och jag fortsätter att klimatkompensera det genom Vi-skogen i ett försök att åtminstone försöka motverka skadan. Men när det kommer till blommor får jag bara erkänna att jag inte är hållbar.

2 Comments

Kommentering är stängd.