Skörd på resande fot

När solen tittat fram har vi passat på att plocka bär och svamp. Såhär såg det ut hos mina föräldrar mellan ett par åskskurar (helt utan Photoshop).
När solen tittat fram har vi passat på att plocka bär och svamp. Såhär såg det ut hos mina föräldrar mellan ett par åskskurar (helt utan Photoshop).

Sitter på tåget hem till Stockholm efter tre veckor i Göteborg och hos mamma och pappa i Dalsland. Det har ju inte varit den typ av väder som man vill ha för att åka ut till öar och ligga och läsa på klippor – såsom vi brukar göra när vi är på västkusten och vid Vänern – så istället har vi passat på att göra sådant som inte är lika förknippat med sol. Sådant som vi vill göra oftare men brukar ha svårt att hinna med…

Kantareller.jpg

… som att plocka kantareller…

Mullbärsträd

… skörda från ett stort mullbärsträd…

Gryta.jpg

… och koka sylt…

Syltburkar.jpg

Recept:

Blanda 2 liter mullbär med 6 dl socker och låt det dra en timme. Koka upp långsamt och låt det sedan koka i 15 minuter. Rör ev ut 1 krm atamon i lite sylt och blanda sedan ner det i grytan, alternativt pastörisera sylten efter att den hällts upp i rena, varma burkar.

Hemma i stan väntar nu lotten och skördesäsongen. Hoppas ni haft en fin sommar också!

/Anna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *