Ny årstid

Gul lök 2

Idag känns det verkligen som att hösten har kommit. Förutom att augusti övergått i september har vädret slagit om efter flera veckors högtryck och solen har gömt sig bakom ett tjockt grått blött täcke.

Utöver gul lök har vi även odlat potatislök och schalottenlök som båda, till skillnad från den gula, bildar flera små lökar från varje sättlök. De största äter vi upp under vintern och de små får bli sättlök till nästa år.

Som tur var hann vi ta hem all lök i helgen. Den har inte vuxit riktigt så bra som vanligt men det blev i alla fall tio kilo av den vanliga gula från ett kilo ekologisk sättlök. Eller egentligen fick vi nog faktiskt lite bättre utdelning än så för vi har säkert ätit upp en fjärdedel av lökarna nu under säsongen. Lök är ett måste i så gott som alla rätter vi äter (utom pannkaka).

/Olof

Potatisl-25C3-25B6k
Potatislöken gör en lök till flera.
Tags from the story
,

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *