Frost och frö

Dillfrö

I helgen kom första frostnatten hos oss och för många växter är det ett definitivt slut. Av bönor och squash som för bara en vecka sedan frodades och producerade nya frukter återstår nu bara förruttnelse. Men skördetiden är långt ifrån över. Jordärtskockor kan vi gräva upp så länge inte tjälen lagt sig och purjolök och grönkål fortsätter att växa. Dessutom finns det mängder av fröer att samla. Vissa mest för att äta, som dillfröna ovan och andra som ska bli nya plantor nästa år…

Sallatsfr-25C3-25B6

… såsom sallat…

Sparrisb-25C3-25A4r

… sparris…

Ny-2Bzeel-25C3-25A4ndsk-2Bspenat

… nyzeeländsk spenat…

Art

… och den fantastiska stensärten som härstammar från orten Skediga och som bevarats tack vare POM (Programmet för odlad mångfald).

Tags from the story
, ,

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *