Musmelon till fönstren

Djungelgurka 1

En av få sorter som stod på önskelistan när vi gick till Peppar och pumpas fröbytardag tidigare i år var djungelgurka. Eller musmelon som den också kallas. För vem kan låta bli att vilja testa denna gurkväxt vars frukter ser exakt så puttenuttiga och gulliga ut som smeknamnet säger?

Och vår önskan gick i uppfyllelse. På ett av alla bytesborden låg en liten påse med djungelgurkefrön, och igår fick de komma i jorden hemma hos oss. Den ekologiska såjorden var slut i butiken så vi blandade ekologisk blomjord med sand istället.

Planen är nu att ha dem inomhus i krukor i söderfönster. För enligt vad vi läst ska de kunna odlas både inomhus i ett soligt fönster och utomhus på en skyddad plats. Plantan ska toppas på 1,5-2 meters höjd så den lär kräva en del plats, men i utbyte sägs den ge riklig skörd av 3-5 cm melonlika, sötssyrliga små gurkor ända från juli till oktober.

Återstår att se om vi lyckas få dem att trivas, men ett och annat experiment måste en ju våga sig på…

Djungelgurka 2

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *