Ny plats, nya möjligheter

Nya lotten

Är så otroligt glada över att vi nu fått en minilott att odla på i en trädgårdsförening här i Göteborg. I Annedal, alldeles i närheten av vår lägenhet ligger den, i en trädgård invid ett vackert gammalt tegelhus från 1876 som räddades undan rivning på 60-talet och idag inrymmer föreningslokaler och museum.

De första spadtagen på vår nya täppa ackompanjerades av en orkester som repade inne i föreningshuset. Från muren som de små lotterna gränsar till strålade värme som stenarna, trots att det var kallt i luften, sugit åt sig från dagens vårsol. Det kommer att bli en fin plats att odla på.

Att denna lott är en bråkdel så stor som lotten i Stockholm – några få kvadrat i stället för 200 – kanske kan verka trist, men faktum är att vi är peppade på att testa att odla på liten yta. Då Stockholmslotten varit lika stor som många radhusträdgårdar har vi aldrig haft problem att få plats med allt vi behöver där, men här kommer vi behöva odla effektivt och utnyttja varje centimeter maximalt. För oss blir det en spännande utmaning.

Det absolut bästa med vår nya odlingsplats är att den ligger så nära där vi bor. Det kommer att innebära helt nya möjligheter jämfört med täppan i Stockholm där vi ju haft en halvtimmes cykel- eller kollektivtrafiktur mellan bostad och lott. Att vi nu kommer att kunna titta till odlingen var och varannan dag – eller till och med flera gånger per dag – ökar chanserna att lyckas med grödor som gillar att pysslas om. Ikväll plockar vi fram frösamlingen och planerar hur ytan ska disponeras…

//Anna och Olof

Nya trädgårdsföreningen
De små lotterna ligger mellan en mur och en gångväg – hos våra lottgrannar blommar vårblommorna för fullt.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *