Tiden just nu

Blommor 6

Den senaste tiden har staden blivit till en enda stor blomsterträdgård – gator, torg, parker och vår gård. Trots att en bjuds på samma förvandling varje år, blir en alltid lika överväldigad när knoppar brister, allt blir grönt och den första perioden av soligt sommarväder kommer.

Med tanke på att det står människor och fotar invid var och varannan blomsterprydd buske just nu är vi knappast ensamma om att känna som om vi upplever den här blomningen för allra första gången. Och självklart kan inte vi heller låta bli att plocka upp kameran i försök att fånga allt det drömmiga. Så trots att sociala medier och bloggar gissningsvis redan svämmat över av bilder på nyutslaget – och trots att den här overkligt vackra blomstertiden egentligen måste upplevas i just verkligheten – så kommer här ett blommande inlägg. Önskar att vi även hade kunnat kapsla in och lägga upp alla magiska försommardofter men dem måste en skynda ut i staden och insupa live.

//Anna och Olof

Ps. Mycket av det som blomstrar går ju också att äta – syren är till exempel perfekt att dekorera bakverk med, och Allium (den lila bollen på översta bilden) är en lökväxt och dess blad kan användas på samma sätt som annan lök. Obs dock att en (med vissa undantag) inte får plocka planterade blommor i staden då de ju tillhör oss alla – vad du får, och inte får skörda i allas våra gemensamma planteringar i staden pratar vi förresten en hel del om här.

Blommor 1

Blommor 2

Blommor 3 Blommor 5 Blommor 7Blommor 11

Blommor 8

Blommor 9Blommor 4

Blommor 10Blommor 12

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *