Röd pesto – supergod snabbmat

 

Pesto

Trevlig start på veckan önskar vi med receptet på vår röda pesto. Supergod om vi får säga det själva, och perfekt snabbmat som dessutom är väldigt lätt att göra mycket av så att en har till ännu snabbare måltider i kylen sedan. Bara att koka lite pasta till, eller ha den till en kall pastasallad. Den är också väldigt god som pålägg på en bit bröd. Tror förresten att vi skulle kunna säga att den är nyttig också. Och dessutom vegansk. Ja som ni hör kan det inte bli bättre 😉

Ett tips är att mixa den direkt i en glasburk med stavmixer. Då är det bara att sätta på locket och ställa den i kylen där den håller sig omkring en vecka.

  • 2 dl solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g tomatpuré
  • ca 1 dl olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Rosta solroskärnorna i torr panna på medelhög värme. Rör runt kontinuerligt lägg genast över dem i glasburken då de börjar få lite färg (de bränns mycket lätt). Skala vitlöksklyftan och skär den i grova skivor. Rosta dem i lite olja tills de får en gyllenbrun färg på bägge sidor och lägg sedan även dem i burken. Vrid därefter upp värmen på spisen och häll lite mer olja i pannan. Fräs tomatpurén några minuter under omrörning innan du lägger ner den i burken också. Fyll på med resten av oljan och mixa med stavmixer så att solroskärnorna krossas och allt blandas. Har du ingen stavmixar går det även fint att mixa i matberedare. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *