Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik

Nu när jag bor ute på landsbygden och har tänkt om kring hur jag konsumerar spenderar jag väldigt lite tid inne i centrum och jag går ytterst sällan i affärer. De få gånger jag shoppar är det oftast på second hand / loppisar, via Tradera eller så har jag hemma sökt runt på nätet och hittat exakt vad jag vill köpa och sedan åker jag in till stan för att fixa just den grejen för att minimera spontana, onödiga inköp. Med det sagt så gillar jag dock fortfarande att gå i butiker, och framförallt tycker jag om mindre, lokala och unika butiker. Ska jag shoppa känns det mycket bättre att främja mindre företagare i min närhet.

Då jag inte bott här särskilt länge upptäcker jag fortfarande Sundsvalls kommun och dess utbud, och jag tänkte att jag skulle dela med mig av butiker, företag och personer kring Sundsvall med omnejd som jag tycker är bra och har något unikt att erbjuda.

Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography

Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik är belägen i en otrolig byggnad som tidigare varit en gammal brandstation inne i centrala Sundsvall. Den är grundad av Erika Henriksson och verkligen en butik med unik känsla och atmosfär som man känner den direkt när man stiger in. Det är mörkt och murrigt, gröna växter överallt, mossodling på väggarna och här finns utöver ett otroligt utbud växter mycket snygga, unika och personliga saker till ditt hem.

Jag älskar att kliva in där, det är ett otroligt ställe och Erika + övrig personal är otroligt trevliga! Trots att det är en butik har de lyckats skapa en plats man gärna bara hänger lite i och det tycker jag är riktigt fint. Det skulle kika gärna kunna vara ett hem, ett café eller en bar. Det är verkligen ett måste att besöka butiken om man är i stan!

DET HÄR ÄR INTE ETT SPONSRAT INLÄGG – JAG HAR SJÄLV VALT ATT FOTOGRAFERA OCH SKRIVA OM BUTIKEN

Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria PhotographyHerbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria PhotographyHerbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria PhotographyHerbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography Herbanist inrednings -och trädgårdsbutik i Sundsvall © Rania Maria Photography

All images and content are Rania Maria Photography originals unless otherwise stated. Feel free to pin and share, but remember all content is copyright protected. Always link back and credit when sharing. Thanks!

Written By
More from

Leve mångfalden

Snigelinvasion, strejkande gurkfrön och nytt rekord i potatisbladmögel… Det är tur att...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *