Jordnötsgodis

Jordnötsgodis

Vi har haft en burk jordnötssmör stående i kylen i evigheter eftersom det inte är någon favorit för någon av oss. Men då det i vår värld närmast är en dödssynd att slänga mat så tog vi idag tag i problemet och gav oss på att göra något gott av det. Riktigt bra blev det!

2 dl dinkelpuffar
1 dl jordnötssmör
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl sirap
1/2 dl socker

Värm jordnötssmöret tillsammans med sirap och socker i en kastrull tills sockret löst sig och allt blandats. Stäng av plattan och blanda i övriga ingredienser. Häll i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper (ca 15 x 25 cm) och ställ i kylen ett tag tills den stelnat lite. Skär i rutor.

/Olof

Tags from the story
, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *