Våfflor

Våffeljärn

Det här våffeljärnet kommer från en gammal vedspis och hade länge stått oanvänt på mina svärföräldrars landställe innan vi kom på att vi kunde ställa det på gasspisen hemma i stan. Det känns så roligt när gamla fina saker kan komma till nytta, och de fungerar nästan alltid bättre än nya.

Här är receptet som vi använde idag på våffeldagen:

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl sojamjölk
2 ägg
100 g smält smör
1/2 dl rapsolja

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan hälften av mjölken. Rör till en jämn smet och blanda därefter ner resten av ingredienserna. Inget fett behövs vid gräddningen, det räcker med det som är i smeten.

/Olof

Tags from the story
,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *