Egen pasta

Patsa

Det har blivit mycket om odling och lite om mat i bloggen den sista tiden. Idag väger jag upp lite med att dela med mig av ett favoritrecept. Egentligen ska det väl vara durumvete men jag brukar använda vanligt vetemjöl.

Pasta (per person):

2 dl mjöl
1 ägg
1 msk olivolja
1 msk vatten

Blanda ingredienserna noga, gärna i matberedare och låt degen vila i kylskåpet (minst en timme, helst helst flera). Koka upp rikligt med vatten och salta efter smak. Om det är för lite vatten kommer pastan att förvandlas till en degklump.

Dela degen i mindre bitar och kavla ut dem tunt på ett mjölat bakbord. Rulla därefter ihop degen och skär i smala remsor. Koka någon minut tills pastan flyter upp och häll sedan av vattnet.
Vänd ner lite olivolja och nymalen svartpeppar och servera med tomat, basilika och parmesan.

/Olof

Tags from the story

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *