Äta ur rabatten

Målla

Det finns en hel del växter som kanske inte i första hand ses som grönsaker men som ändå går utmärkt att äta. Den här röda trädgårdsmållan frösår sig och återkommer som en färgklick i rabatten varje år, och de späda bladen använder vi på samma sätt som spenat. Färska i en sallad eller tillagade i till exempel en paj. Även kärleksört går att äta, det fick vi lära oss i Det vilda köket, en jättefin bok av Rune Kalf-Hansen och Lisen Sundgren som vi fick av vår vän Ylva förra året. De saftiga bladen (de små späda är godast) har en speciell konsistens och är därför även de roliga att blanda i en sallad.

Kärleksört

Härom dagen provade jag att steka kärleksört i lite olja, och resultatet blev en överraskning som snarare var underhållande än kulinarisk. Varje blad blåste upp sig som hakan på en groda! Tyvärr sjönk de ihop igen när de togs av spisen och det blev just inte mycket kvar av dem.

/Olof

Bubbelblad

Tags from the story
, ,

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *