Smakminnen

Kryddburkar

Jobbet med att klippa det senaste avsnittet av Odlarna som vi spelade in när vi var i Italien i somras fick både mig och Anna att längta tillbaks. Särskilt när vi tittar på väderprognosen och ser att det fortfarande är runt trettio grader i Apulien medan vi får nöja oss med femton och regn. Men några av smakerna har vi kvar i form av en massa rosmarin och lagerblad som vi torkade och tog med oss hem. Packade även med ett par plantor av lagerträd och fikonträd som jag nu vårdar ömt.

Och basilikan som fortfarande frodas här hemma i köksfönstret påminner förstås också om det italienska köket. Perfekt till alla närodlade tomater vars bästa tid är nu.

Idag ska vi till lotten och skörda det som är kvar av bondbönorna. Sedan ska vi lära oss att laga den fantastiska bondbönepuré som är ett viktigt inslag i det apuliska köket. Återkommer med recept.

/Olof

Se även:
En annan jord
Sticklingar av basilika

Tags from the story
,

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *