Jobbet med att klippa det senaste avsnittet av Odlarna som vi spelade in när vi var i Italien i somras fick både mig och Anna att längta tillbaks. Särskilt när vi tittar på väderprognosen och ser att det fortfarande är runt trettio grader i Apulien medan vi får nöja oss med femton och regn. Men några av smakerna har vi kvar i form av en massa rosmarin och lagerblad som vi torkade och tog med oss hem. Packade även med ett par plantor av lagerträd och fikonträd som jag nu vårdar ömt.
Och basilikan som fortfarande frodas här hemma i köksfönstret påminner förstås också om det italienska köket. Perfekt till alla närodlade tomater vars bästa tid är nu.
Idag ska vi till lotten och skörda det som är kvar av bondbönorna. Sedan ska vi lära oss att laga den fantastiska bondbönepuré som är ett viktigt inslag i det apuliska köket. Återkommer med recept.
/Olof
Se även:
En annan jord
Sticklingar av basilika
Vi har på Klostra.se FB tipsat om er blogg.
Hej! Jag läste titeln på er/din blogg som ett ord, typ barista eller nå´t ditåt. Kul ordlek, om inte annat! Spenatistor/Spenatister kanske kan vara en ny & trevlig benämning på oss som gillar att odla ätbart? :)/Eva Linnea
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kul att namnet på vår blogg fått dig att spinna vidare – Spenatister/Spenatistor är ju ett jättebra namn på oss som odlar ätbart. Nu har vi hittat till din blogg också – många fina bilder på grönsaker! //Anna och Olof
Tack, vad roligt att ni tipsat om vår blogg och podcast! //Anna och Olof