Detektivarbete

Detektivarbete

På vår lott finns ett litet äppelträd som jag fick i födelsedagspresent för sex år sedan. Tidigare år har det bara gett några enstaka frukter men i år bär det för första gången lite mer frukt. Trädet var redan från början ympat med fyra olika sorter – Ingrid Marie, Katja, Signe Tillisch och Discovery. Bra om man inte har plats för flera träd, men ändå vill underlätta pollinering och ha olika sorter att äta. Dock har mina pomologiska kunskaper visat sig vara ytterst bristfälliga, och jag lyckas inte riktigt lista ut vilken sort som är vilken. Ingrid Marie ska mogna betydligt senare men i övrigt kan jag bara gissa utifrån vad som går att läsa på nätet. Tips på säkra sätt att skilja dem åt mottages tacksamt!

/Olof

25C3-2584pplen

Se även:
Blommor som ger frukt
Trädbeskärning

Tags from the story
,

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *