934 bondbönor senare

Bondbönor

Nu ligger 934 bondbönor täckta av jord på vår kolonilott. Egna fina från förra årets skörd av sorten Dreadnought. Vanligtvis brukar vi så denna favorit långt tidigare, men årets kalla vårväder har gjort oss osugna på att åka ut till lotten och vi har legat steget efter. Men förra veckan kom ju värmen, och i måndags kunde vi båda ta en ledig dag. Eller ledig och ledig – när det är så här mycket av samma sak som ska sås i rad efter rad (och dessutom på begränsad tid då vi hade en tid att passa på kvällen) kändes det nästan som om det var ett jobb. Om än ett behagligt sådant när vi hade förmånen att kunna välja en riktigt solig dag. Och då finns kanske egentligen inte så stor anledning att definiera.

//Anna och Olof

Ps. Nä, vi räknade förstås inte, men eftersom vi vägt upp mängden till 1,5 kilo kunde vi räkna ut på ett ungefär…

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *