Chiapudding med björnbär från monsterbusken

björnbärschia

Har tidigare berättat om vår ”monsterbuske”. Den med de vassaste taggar, den största livsglädje och de godaste björnbär en kan tänka sig.

Älskar att kunna frossa i de sötsyrliga bären så här års, och om en bara ska plantera en enda sorts buske i sitt liv så kan jag verkligen rekommendera just björnbär.

Vet inte vad vår monsterbuske har för sortnamn – den växte tidigare vilt i ett dike invid koloniområdet – men björnbärsbuskar är lätta att föröka, så se bara till att få ett skott av någon som är lika förtjust i sina björnbär som jag är i mina, så blir det säkert ett bra exemplar (vi har även taggfria björnbärsplantor på lotten men de ger inte alls lika goda bär, knappt några bär alls faktiskt, så tänker mig att björnbär kanske behöver sina taggar för att kunna uppnå sin fulla potential = en högst ovetenskaplig tanke).

Förutom i sylt, paj och smoothies äter vi våra björnbär precis som de är, gärna tillsammans med glass eller, som på bilden, med chiapudding…

Recept på chiapudding:

Rör ner 3 msk chiafrön i 2 dl havre- soja- eller mandeldryck (jag föredrar havredryck).  Smaksätt eventuellt genom att även röra ner t.ex vanilj (äkta vaniljpulver förstås), kardemumma eller kanel. Till björnbär tycker jag att vanilj passar bäst.

Låt dra i kylen i minst ett par timmar, men gärna längre än så. Rör igen vid behov.

Toppa med valfria bär så blir det perfekt till frukost eller mellanmål.

//Anna

Se även:
Monsterbusken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *