Fruktsam fönsterodling

Chili1

Årets nya inomhusodling levererar som sagt över förväntan och ger massor med odlingsglädje denna sommar. Åtta stora chiliplantor av olika sort har vi och det ser nu ut som att det hänger färgglada karameller och gröna små ufon här och var i våra fönster. Hittills skördar vi av tre sorter, men det är mycket kart på alla utom den starkaste, Carolina Reaper (som vi dock hoppas ska bära frukt så småningom).

Varje gång vi skördar en frukt försöker vi komma ihåg att anteckna, så att vi sedan ska kunna utvärdera vilka sorter som varit mest odlingsvärda på denna plats. Utifrån det tänkte vi välja sorter till nästa år. Chiliplantorna tillsammans med några gurk- och tomatplantor gör att vi knappt längre ser ut genom fönstren, och det kan det visserligen vara värt, men kanske blir det ett par färre stora chiliplantor nästa år till förmån för till exempel basilika (som vi skulle vilja ha mer av än vad vi har plats för nu och som inte skymmer varken ljusinsläpp eller utsikt). Även om vi har fler fönsterplatser här än vad vi hade i lägenheten i Stockholm så vill mycket ha mer och det gäller hela tiden att prioritera…

Här kommer i alla fall några smakprov från vårt fönster som det ser ut just nu:

Chili2FönsterodlingChili3 Chili4 Chili6 Chili11Chili9Chili7

Sist men inte minst börjar några av tomaterna mogna 🙂

//Anna och Olof

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *