Tofu med tamari, teriyaki och lime

Tofu med tamari, teriyaki och lime

Det är flera år sedan jag testade tofu för första gången och jag kan säga att det knappast var någon trevlig historia. Jag hade skurit upp tofun i kuber, inte kryddat den alls och sedan stekt den i ungefär 10 sekunder. Behöver jag säga att det var en nära-döden-upplevelse för…

Glutenfri och vegansk morotskaka

Glutenfri och vegansk morotskaka

Morötter är säsongsmat som kan ätas året runt tack vare att de enkelt kan lagras och sparas. Precis som potatis och äpplen. Morötter är ju dessutom himlans billigt och rikt på nyttiga vitaminer och mineraler. Morotskaka är därför perfekt om man vill ha en nyttigare dessert och samtidigt vill äta billigt….

Helgens picknick

Helgens picknick

En av de bästa sakerna med sommaren måste ju ändå vara alla picknickar man kan ha. Jag vet inte om det är det här med att packa en korg med mat och ge sig ut, eller om det är grejen att äta utomhus. Kanske är det en kombination av båda…

Min bästa frukostgröt

Min bästa frukostgröt

Jag får ofta frukost-crushes, ni vet, sådär att man hittar en ny favoritfrukost och vill äta den till frukost, lunch och middag precis varenda dag? Detta är precis ett sådant frukostrecept. Jag har länge haft svårt för bovete på grund av att det inte sagt klick mellan bovetet och mina…

Jordgubbsröra med basilika

Jordgubbsröra med basilika

Är det inte härligt med långhelg så säg!? Imorgon planerar vi en picknick till en sjö i närheten av där vi bor och picknickkorgen ska fyllas med diverse godsaker, bland annat surdegsbröd, min potatissallad med sparris och timjan, hummus, färskpressad juice och så slänger vi säkert med oss några bitar av…

Sallad med ugnsstekta persikor och rabarber

Sallad med ugnsstekta persikor och rabarber

Sommaren är bästa årstiden för en frukt- och bärälskare som jag. De första persikorna och nektarinerna är äntligen här och jag byter mer än gärna ut middagen mot en, två eller tre av dessa sommarfrukter. Dessutom är rabarbernas tid här och jag använder deras härliga syrlighet för att smaksätta allt…

Månaden som gått + länk-kärlek

Månaden som gått + länk-kärlek

Så, då har maj nått sitt slut och jag ser tillbaka på en fin månad där inspirationen flödat och jag har klottrat ner receptidéer och funderat på kommande blogginlägg. Under maj månad har sommaren, grönskan och blommorna kommit till Stockholm och jag har varit ute i naturen så fort tillfälle…

Sommarkärlek

Sommarkärlek

Jag kan verkligen inte få nog av alla doftande syrener, nyutslagna rosor och det underbara sommarljuset. I sovrummet står en bukett liljekonvaljer som jag med jämna mellanrum smyger in och luktar på. Jag försöker njuta av allt det vackra så mycket som det bara går just nu. Idag har jag…

Försommarsallad med ugnsrostad potatis och timjan + hummus

Försommarsallad med ugnsrostad potatis och timjan + hummus

Doften av sommarregn slår emot en när man öppnar balkongdörrarna på vid gavel och allt känns så fräscht och nästan som att naturen vaknat till liv på ett helt nytt sätt. Bakom några moln kikar solen försiktigt fram, men den försvinner likna snabbt igen när några moln brådskande skyndar förbi….

Vegansk yoghurt med frukt, bär & nötter

Vegansk yoghurt med frukt, bär & nötter

  Så snart man går utanför dörren möts man av en vägg av blomdoft. Överallt blommar syrener, hägg och liljekonvalj och det är som att komma in i en parfymbutik, fast utomhus. I söndags tog vi en långpromenad och passade på att plocka en bukett liljekonvalj och nu doftar köket underbart…