Krukväxten som blivit favorit på tallriken

Kryddkarlbergare 3

Det är lyxigt med grödor som går att skörda året runt.

En favorit vi har sedan flera år tillbaka är malabarspenat, som funkar fint att ha som krukväxt även under vintern, och som ger mängder med spenatlika blad.

Och i höstas stiftade vi bekantskap med Kryddkarlbergaren, eller Kubansk oregano, som vi fick sticklingar av från Olofs mamma. Också den en ätbar krukväxt som snabbt blev en favorit. Den har en smak som påminner om just oregano men med en touch av mynta och något fruktigt, typ ananas, och har bland annat visat sig vara en hit att strimla och lägga färsk på en nygräddad pizza eller som extra piff till en böngryta. Dessutom är den riktigt snygg.

Kryddkarlbergare 2

Under de mörkaste månaderna växer plantorna väldigt långsamt, så då brukar vi nöja oss med att skörda lite sparsamt av det som vuxit till under hösten. Men nu när dagarna börjar bli längre sätter de fart och snart kommer de ge massor av färska blad att plocka.

Kryddkarlbergare 1

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *