Glöm inte naturen

Vitsippor

Den här årstiden är det fullt upp för alla oss som odlar. Potatis ska sättas, plantor avhärdas och massor av fröer ska i jorden både på friland och i sålådor på fönsterbrädan. Är det torrt ska sådderna vattnas flera gånger i veckan och är det kallt om nätterna måste känsliga växter täckas. När björkens löv är som musöron ska rosorna beskäras,  och dessutom börjar det bli en hel del att skörda. Det är lätt att stirra sig blind på den odlade jorden och glömma att det också är just nu som naturen är som allra vackrast. Så hoppa av cykeln och ställ den vid vägkanten. Gå in ett par hundra meter i skogen och andas in alla dofter. Ge naturen fem minuter. Finns ingen annan i närheten kanske du till och med vågar ge ifrån dig ett litet vårskrik…

 

/Olof

Ps. Glöm inte att plocka med dig en bukett vitsippor hem!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *