Alltid när en skördar sina egenodlade grödor känner en sig rik, men de där första skördarna av färska grönsaker på våren brukar vara något alldeles extra. Denna vår har vi väntat längre än vanligt på de första skördarna då flytten i månadsskiftet mars/april gjorde att vi fick avstå från att vinterså. Ett och annat knippe gräslök, salvia och nässlor, liksom inomhusodlat mikrogrönt och malabarspenat har vi förvisso skördat den här våren också, men den senaste veckan har det äntligen börjat bli lite mer att smaka från våra olika odlingar.
Denna dag sallat från krukan på gården, piplök från odlingslotten och basilika från fönstret. Dessutom hittade vi årets första närodlade ekologiska tomater på den underbara mataffären Fram Ekolivs. Så gott!
//Anna och Olof
Se även:
Malabarspenat
Glädjen över en sallatskruka
Ny plats, nya möjligheter
Flyttfjäril och basilika
Vintersådd
Så och skörda hela vintern